Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Torna aquest estiu l’activitat “A l’espai públic, el civisme és el millor joc”, amb civiteques arreu de L’Hospitalet (nova finestra)
28/06/2022 11:20:00
Civisme

Torna aquest estiu l’activitat “A l’espai públic, el civisme és el millor joc”, amb civiteques arreu de L’Hospitalet

  Els agents cívics dinamitzen les activitats 

L’Ajuntament torna a posar en marxa aquest estiu l’activitat “A l’espai públic, el civisme és el millor joc”, amb civiteques arreu de la ciutat del 27 juny al 4 de setembre. Amb aquesta iniciativa, que s’emmarca dins les accions de l’Aliança per la convivència, la secció municipal de Prevenció, Convivència i Civisme vol dinamitzar a les places activitats i jocs per a infants, amb l’objectiu de fomentar les actituds cíviques i el bon ús de l’espai públic.

En concret, hi haurà dues civiteques fixes a la plaça de la Llibertat i la plaça dels Blocs de la Florida de dilluns a diumenge, de 17 a 20.30 h, i una altra d’itinerant setmanal a l’avinguda de Carmen Amaya i la plaça de la Cultura (els dilluns alterns), la plaça de l’Ajuntament (els dimarts), la plaça dels Pirineus (els dimecres), la plaça de la Carpa (els dijous), la plaça del Vidre (els divendres), la plaça de Pius XII (els dissabtes) i els jardins de la Sénia (els diumenges).

Els agents cívics hi desenvoluparan activitats educatives, recreatives i esportives amb els infants en una zona de jocs a l’aire lliure per fomentar valors com l’empatia, el respecte, la convivència i el civisme, en les quals col·laboraran també assistents cívics i persones acollides a la mediació reparadora.

Les civiteques estaran formades per una carpa amb un parell de taules grans amb cadires i un parell més de petites per a infants de menor edat. A més, s’estendrà per un perímetre al voltant de la carpa una zona d’activitats amb més moviment, que ocuparà un espai extra de la plaça.

L’objectiu, a part d’educar en valors com la convivència, el civisme i el respecte, és aconseguir endreçar el joc a les places i fomentar el bon ús compartit de l’espai públic, per tal d’assolir un ambient familiar, pacífic i de bona convivència.

Al llarg del curs 2021-2022, dins el programa “Ser cívic és guai”, els agents cívics han impartit 60 tallers de civisme a 1.500 alumnes, de 2n a 6è de primària de 12 escoles i de 1r d’ESO d’un institut de la ciutat.

En les xerrades que els agents cívics fan a les aules, es potencien les bones pràctiques i hàbits cívics en les relacions personals i en l’ús dels béns comuns i serveis públics; es fomenta el diàleg a l’hora de resoldre conflictes, i s’ofereixen recursos per treballar a l’aula i detectar les conductes incíviques que dificulten el dia a dia de les persones.

Aquesta activitat, que compta amb el suport del Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet, té com a objectius motivar la reflexió de l’alumnat sobre els problemes que generen les conductes incíviques, treballar l’empatia i donar a conèixer les normes, els recursos i serveis ciutadans, a més de la figura i la funció de l’agent cívic.

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400