Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  L’Hospitalet commemora el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb la primeragran festa Pride L’H (nova finestra)
28/06/2022
Dia de l'Orgull LGTBI+

 L’Hospitalet commemora el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb la primera gran festa Pride L’H

  Des de les 17 h, amb activitats, música i lectura de manifest reivindicatiu al parc de la Marquesa   La façana de l’Ajuntament llueix una pancarta amb el lema “A L’H, l’Orgull, més visible que mai” i, quan es faci fosc, s’il·luminarà amb els colors de la bandera irisada

L’Hospitalet se suma, un any més, als actes commemoratius del Dia Internacional de l’Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI+), amb un programa d’actes que s’estan duent a terme durant  tot el mes de juny i que culminen avui, 28 de juny, amb la celebració per primer cop del Pride L’H, una gran festa de l’Orgull al parc de la Marquesa.

El Pride L’H començarà a les 17 hores, amb activitats infantils i juvenils dinamitzades per les entitats LGTBI+ de la ciutat —L’HOrgull, Bruixes i ALISE. A les 18.30 hores, tindrà lloc el col·loqui sobre diversitat sexual i de gènere “Visibilitzem el lesbianisme”, amb la participació de les entitats LGTBI+ de la ciutat i Creación Positiva. A continuació, a les 20 hores, es llegirà el manifest de les entitats LGTBI+ de la ciutat, i tot seguit els assistents podran gaudir de la música “petarda” amb DJ Alex Waldorf  i la cloenda amb canons de confeti.

Com ja és una tradició, el 28 de juny, la façana de l’Ajuntament llueix una pancarta reivindicativa, enguany amb el lema “A L’H, l’Orgull, més visible que mai” i, quan es faci fosc, s’il·luminarà amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí.

Durant tot el mes de juny s’han succeït diferents activitats (contes, tallers, xerrades, estands informatius...) en el marc de les festes majors dels barris i, el darrer cap de setmana, la ciutat també va ser present al Village del Pride Barcelona i a la desfilada del Pride, amb una carrossa de la ciutat. El programa d’activitats d’enguany també inclou la tercera edició de Berdache, el festival d’arts visuals i escèniques centrat en el gènere i la identitat, que tindrà lloc del 17 al 28 d’octubre.


L’Hospitalet, municipi contra l’homofòbia i la transfòbia

L’Hospitalet ha estat sempre una ciutat inclusiva i diversa, tolerant i respectuosa, oberta i compromesa. Va ser la primera gran ciutat que es va declarar municipi actiu contra l’homofòbia i la transfòbia el juny de 2013, arran de l’aprovació en un Ple municipal d’una moció aprovada per la majoria de regidors i regidores. En aquella moció, també es va donar suport a la llavors Proposició de llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals, presentada al Parlament i que finalment va ser aprovada l’octubre de 2014.

L’Hospitalet compta des del passat mes de setembre amb l’Oficina Municipal LGTBI+, ubicada al carrer de l’Emigrant, 27, que ofereix informació, orientació, suport psicosocial, formació i campanyes de sensibilització a la ciutadania i commemoració dels dies internacionals en estreta col·laboració amb entitats del municipi o vinculades (contra l’LGTBI-fòbia, l’Orgull...). Amb la signatura el passat 22 de juny d’un conveni amb la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, L’Hospitalet es va adherir a la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya, que compta amb 111 punts a tot el territori.

L’Ajuntament va aprovar, ara fa dos anys, el Pla per la diversitat sexual, amb tres objectius principals: sensibilitzar tota la població sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i garantir els drets de les persones LGTBI. Aquest pla es va elaborar amb l’estreta implicació de la Diputació de Barcelona i d’entitats i associacions especialitzades com ALISE, Bruixes o l’Observatori contra l’Homofòbia, i amb la coparticipació de professionals i agents socials de nombrosos àmbits de la vida quotidiana (educació, treball, esports, salut…).

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400