Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Façana Escola Pep VenturaVeure imatge de L'Ajuntament posa en marxa el projecte “Estiu sense por”, adreçat a la petita infància amb diversitat funcional (nova finestra)
28/06/2022 12:30:00
Lleure estiu

L'Ajuntament posa en marxa el projecte “Estiu sense por”, adreçat a la petita infància amb diversitat funcional

Activitats de lleure que ofereix l’entitat Xera, de dilluns a divendres al matí, a l’Escola Pep Ventura   Combina activitats de lleure diari per als infants i tallers i formacions setmanals per a les seves famílies

Del 27 de juny al 29 de juliol es du a terme “Estiu sense por”, un projecte pilot d’atenció  a la diversitat funcional en les activitats de lleure d’estiu adreçat a la petita infància —de 3 a 7 anys— i a les seves famílies. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb l’AMB, que vol aconseguir que pares i mares perdin la por que els seus fills i filles es relacionin i puguin començar el curs escolar amb normalitat.

El projecte ofereix activitats de lleure per als petits amb dificultats per integrar-se en l’oferta de lleure inclusiu de la ciutat, que ofereix l’entitat Xera, de dilluns a divendres al matí, a l’Escola Pep Ventura del barri de Collblanc, i es complementa amb la participació de les famílies en tallers setmanals en els quals s’aborden temes de suport a la cura de l’infant. En aquest projecte pilot hi participen un total de 19 famílies de la ciutat.

La finalitat del programa “Estiu sense por” és dur a terme atenció socioeducativa durant l’estiu per treballar les dificultats derivades de situacions de vulnerabilitat sorgides durant la pandèmia i persistents en l’actualitat dels infants amb diversitat funcional de la ciutat.

El programa té com a objectius específics:

  • Promoure activitats d’estimulació individuals i/o grupals per compensar les dificultats educatives provocades per la manca d’escolarització durant la pandèmia.
  • Realitzar atenció individualitzada per mitjà de suports especialitzats.
  • Acompanyar les famílies en la cura i l’educació dels infants i joves, reconduint situacions que han emergit del confinament.
  • Treballar les habilitats socials de forma lúdica en petits grups bombolla i amb objectius terapèutics i socials adaptats a cada grup.
  • Fomentar les interaccions socials en el lleure d’estiu seguint els protocols del Procicat per garantir la posterior incorporació als centres educatius sense pors afegides, evitant que es repeteixin situacions d’absentisme escolar derivades de la por a la Covid-19.
  • Treballar en xarxa amb els serveis que intervenen amb els infants i joves participants (CSMIJ, escola, serveis socials...).


Aquesta iniciativa és el primer any que es du a terme en un equipament municipal, si bé l’any passat es va fer una primera experiència pilot als locals de Xera, ja que amb la pandèmia molts nens havien deixat d’anar al seu centre per por al contagi. L’experiència va ser molt positiva per als infants i valorada favorablement per les famílies.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400