Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Antoni Ros Marbà, músic, la biografia sobre el compositor i director d’orquestra de L’Hospitalet (nova finestra)
28/11/2022 11:30:00
Cultura

Antoni Ros Marbà, músic, la biografia sobre el compositor i director d’orquestra de L’Hospitalet

La presentació del llibre es farà dimarts, 29 de novembre, a la sala d’actes de la Biblioteca Central Tecla Sala

La Biblioteca Central Tecla Sala acollirà demà, a les 19 h, la presentació del llibre Antoni Ros Marbà, músic, una biografia sobre el prestigiós compositor i director d’orquestra natural de L’Hospitalet. Amb motiu del 85è aniversari del músic, l’editorial Dinsic Publicacions Musicals publica aquest llibre, escrit pel músic i doctor en pedagogia Lluís Brugués i Agustí. La presentació serà a càrrec de Joan Francesc Marco, director general de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM).

Antoni Ros Marbà és un prestigiós compositor i director d’orquestra hospitalenc considerat com un dels millors directors catalans dels últims cinquanta anys. Sota la seva batuta ha dirigit des de música clàssica fins a la més contemporània, passant també per la música simfònica, l’òpera i també música per a cobla.

Entre moltes altres, ha dirigit l’Orquestra Ciutat de Barcelona, l’Orquesta Nacional de España o la Real Filharmonía de Galícia. I com a titular de la Netherlands Chamber Orchestra va fer importants gires internacionals.

Molt valorat en el seu àmbit, va rebre la invitació de Herber von Karajan  el 1978 per dirigir la Berliner Philharmoniker, l’Orquestra Filharmònica de Berlín, juntament amb les angleses London Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra i Royal Liverpool Philharmonic, a més de la Philharmonie de París, entre un llarg etcètera.

El llibre, estructurat en setze capítols, fa un extens recorregut per la seva vida. En els annexos s’hi poden trobar la relació de les seves obres i els espais en què ha dirigit. Aquesta biografia ofereix, a més, un extens retrat de la vida musical de Catalunya i d’Espanya de la segona meitat del segle XX i dels primers anys del XXI.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400