Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet acull una jornada sobre policia i convivència (nova finestra)
28/11/2022 13:20:00
Convivència

L’Hospitalet acull una jornada sobre policia i convivència

Es compartiran els diferents models policials desenvolupats i s’analitzaran els reptes de futur per donar resposta als problemes de convivència i les necessitats veïnals

L’auditori de La Farga acull el 29 de novembre la jornada Policia, societat i convivència: models de present i de futur, organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya i la Societat Catalana de Conflictologia. L’acte s’emmarca dins de les accions de l’Aliança per la Convivència de L’Hospitalet.

La jornada té per objectiu conèixer els diferents models policials que s’han desenvolupat fins ara per donar resposta als problemes i conflictes socials de baixa i mitjana intensitat, especialment de convivència, que es donen en la societat. Es valoraran els aspectes positius a mantenir i es plantejaran canvis i innovacions en els models policials.

En aquest sentit, la trobada servirà per fer propostes, des dels àmbits institucional, policial i acadèmic, sobre els models policials per tractar de donar una millor resposta als conflictes socials i problemes de la ciutadania actuals i futurs.

La jornada, que s’estructura en diverses taules i conferències, compta amb la participació de representants institucionals (Ajuntament de L’Hospitalet i Departament d’Interior de la Generalitat); de cossos policials (Mossos d’Esquadra i policies municipals de L’Hospitalet, Sabadell, Sant Adrià de Besòs i Reus); d’experts universitaris (Dret, Sociologia, Criminologia, Antropologia, Psicologia, Ciència Política...) de la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i la Universitat de Toulouse; i de professionals de la conflictologia, la mediació i el treball social.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, organitzador de la jornada, té una llarga experiència en la prestació de serveis d’atenció a la ciutadania per resoldre conflictes de convivència. Aquesta actuació es realitza per mitjà de la Secció de Prevenció, Convivència i Civisme, de la qual formen part el Telèfon d’Incidències de Convivència, el Servei de Mediació Comunitària, el Servei de Suport a les Comunitats, els agents cívics i la Unitat de Convivència de la Guàrdia Urbana.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400