Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
19/02/2021 12:50:00
Cooperació

Treballadors Públics Solidaris de L’Hospitalet destina 22.000 euros a tretze projectes de cooperació

L’associació de treballadors de l’Ajuntament coopera aquest any amb projectes solidaris a Catalunya i deu països d’Àfrica, de l’Amèrica Llatina i d’Àsia

Treballadors Públics Solidaris de L’Hospitalet (TPS), associació formada per personal de l’Ajuntament de la ciutat, destina aquest any més de 22.000 euros a tretze projectes de cooperació a Catalunya, sis països d’Àfrica (Senegal, Kènia, Costa d’Ivori, Burkina Faso, Etiòpia i Moçambic), tres de l’Amèrica Llatina (Bolívia, Guatemala i Nicaragua) i un d’Àsia (Nepal).

A L’Hospitalet, TPS col·labora amb el projecte RELAT-Hos, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que ofereix una alternativa creativa —a través de l’escriptura— com a valor terapèutic als pacients hospitalitzats. I al barri barceloní de la Barceloneta, amb el projecte Sostre, de suport a persones sense llar.

Els projectes a Àfrica estan vinculats a la lluita contra la fam, la promoció de la dona i els joves, l’educació, el medi ambient i la millora de l’economia de persones desfavorides. També, a l’Amèrica Llatina es col·labora amb diversos projectes de foment de l’accés a l’educació i a l’atenció sanitària, i al Nepal amb la prevenció de la Covid-19.

Entre d’altres, l’ajuda va destinada a la compra de material agrícola, sanitari, escolar i d’aliments, l’adquisició d’eines informàtiques, la creació d’una aula laboratori i d’un hort-escola, i de microempreses per millorar les estructures econòmiques.

L'Associació de Treballadors Públics Solidaris de L’Hospitalet, creada fa 22 anys, és un projecte pensat per ajudar a la posada en marxa i al manteniment de petits projectes relacionats amb la pau, la solidaritat i la cooperació, que compta amb les aportacions voluntàries periòdiques de personal de l’Ajuntament de la ciutat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400