Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
19/07/2021 14:50:00
Seguretat ciutadana

Núria Marín demana a Joan Ignasi Elena reforçar la dotació de Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat a L’Hospitalet

L’Hospitalet tanca el primer semestre de l’any 2021 amb un descens dels fets delictius d’un 14% respecte del mateix període de l’any 2019

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, han presidit avui la Junta Local de Seguretat de la ciutat que s’ha celebrat a l’Ajuntament i que ha comptat amb l’assistència del sotsdelegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, i representants dels diversos cossos de seguretat i d’emergències. La reunió ha servit per analitzar els principals indicadors de seguretat així com les dades delinqüencials a la ciutat.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha posat en relleu la tasca i l’esforç realitzats durant la pandèmia per part de tots els cossos de seguretat per tal d’estar al costat de la ciutadania en un moment complex i excepcional. Amb tot, ha continuat, “necessitem més mitjans i recursos” i ha demanat al conseller Elena i al sotsdelegat del Govern “que es destinin més Mossos d’Esquadra i policia nacional a la ciutat”.  “L’Ajuntament ha fet un esforç molt important en els darrers tres anys per renovar equipaments i parc mòbil. Hem incrementat la plantilla amb un centenar de nous policies locals i reorganitzat i millorat el servei. Però aquest esforç no és suficient per fer front a les necessitats de L’Hospitalet”, ha afegit, al temps que demanava 25 nous efectius per a la ciutat. 

En declaracions als mitjans de comunicació, Elena ha destacat el compromís en matèria de seguretat amb la ciutat, a la que s’han incorporat 50 mossos d’esquadra més l’any 2020, “una presència per la que seguirem apostant i reforçant així”. Elena també ha afegit que “en qüestions essencials com és l’ordre públic, enguany s’incorporaran 20 persones més de la Regió Metro Sud, cosa que permetrà una presència estable a la ciutat de l’Hospitalet d’aquests efectius”.

Entre el gener i el juny d’enguany s’han produït un total de 7.918 fets delictius, la qual cosa significa un descens del 14,1% amb relació al mateix període del 2019. Les dades es comparen amb l’any 2019, ja que hi ha una major similitud en l’àmbit delinqüencial que en el primer semestre del 2020, coincidint amb el confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19. Al mateix temps que s’ha registrat una reducció dels fets delictius, ha augmentat un 4,1% la resolució de casos i un 10,9% el nombre de detencions.

Per tipologies penals, els delictes contra el patrimoni, principalment furts,  estafes, danys o robatoris amb força a l’interior de vehicles, han baixat un 18,3%, passant dels 7.766 el primer semestre del 2019 als 6.346 d’enguany. Aquest tipus d’infraccions penals representen el 80% del total de delictes a L’Hospitalet; en una proporció molt menor segueixen els delictes contra les persones, contra la seguretat viària, contra l’ordre públic o contra la salut pública.

Pel que fa al nombre de detencions, de gener a juny s’han produït un total de 1.508 detencions, la qual cosa suposa un augment del 10,9% respecte del 2019, quan es van registrar 1.360 detencions.

La Junta Local de Seguretat es reuneix periòdicament per avaluar i establir les polítiques de coordinació en matèria de seguretat i civisme. L’òrgan el presideix l’alcaldessa, Núria Marín, i en formen part el regidor de Convivència i Seguretat, José Castro, i representants dels diferents cossos de seguretat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400