Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Una vintena de nens i nenes sahrauís passa l’estiu a L’Hospitalet (nova finestra)
26/07/2022 19:40:00
Cooperació

Una vintena de nens i nenes sahrauís passa l’estiu a L’Hospitalet

L’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara coordina l’estada amb el suport de l’Ajuntament

L’alcaldessa, Núria Marín, ha rebut al Palauet de Can Buxeres els nens i nenes sahrauís, d’entre 8 i 10 anys, procedents dels campaments de refugiats situats prop de Tindouf (Algèria), que passaran l’estiu amb famílies de la ciutat en una estada que ha organitzat l’associació L’Hospitalet amb el Sàhara. A l’acte també hi han assistit la regidora de Participació i Relacions Ciutadanes, M. Angeles Sariñena; el president de L’Hospitalet amb el Sàhara, Pedro Pérez; el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya; els portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament, i les famílies acollidores.

El programa Vacances en Pau de l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara es reprèn aquest estiu del 2022 després de la seva suspensió els anys 2020 i 2021 a causa de la pandèmia. L’objectiu continua sent allunyar els infants durant dos mesos de les dures condicions de vida als campaments de refugiats del desert algerià, complementar l’alimentació que tenen durant la resta de l’any i oferir-los atenció mèdica per detectar possibles problemes de salut.

Els nens i les nenes sahrauís passen els mesos de juliol i agost a la ciutat, amb famílies d’acollida. Durant aquest temps, una de les primeres cites que tenen quan arriben és amb el metge. Se’ls fa un reconeixement complet per comprovar que no tinguin cap problema mèdic, però també passen per la consulta oftalmològica per iniciar tractaments en cas de lesions o malalties visuals. D’altra banda, els nens i les nenes participen en diverses activitats d’esplai i sortides.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400