Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

25/11/2020 9:10:00
Dona

Dones de L'Hospitalet acorden un Manifest per a l’eliminació de la violència envers les dones que es llegirà avui i es podrà seguir per les xarxes socials

El CAID de L’Hospitalet ha atès enguany 283 dones víctimes d’algun tipus de violència
Veure imatge de Dones de L'Hospitalet acorden un Manifest per a l’eliminació de la violència envers les dones que es llegirà avui i es podrà seguir per les xarxes socials (nova finestra)

Avui dimecres  25 de novembre, es farà la tradicional lectura, a les 19 h, del manifest elaborat per les associacions de dones de la ciutat. La retransmissió es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

L’acte s’emmarca dins la Setmana de la Solidaritat de L’Hospitalet que es realitza del 23 al 30 de novembre amb l’objectiu novament de sensibilitzar la ciutadania davant la violència masclista. Amb el lema “Per l’eliminació de la violència envers les dones, prou (et crec, no estàs sola)” la quarantena d’entitats que formen l’Espai de Ciutadania, Creu Roja i l’Ajuntament han programat un seguit d’actes, majoritàriament virtuals, al llarg de set dies per fer reflexionar davant qualsevol mena de violència envers les dones. 

El CAID lidera la commemoració del 25 de novembre a L’Hospitalet

A L’Hospitalet el Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID) funciona des del 1986. Aquest any 2020 tota l’activitat del CAID s’ha centrat, des de l’inici de l’estat d’alarma per la Covid-19, a garantir com a servei essencial l’atenció a les dones en situació de vulnerabilitat per risc de violència de gènere. En aquest sentit, es va reforçar la informació a la ciutadania amb la distribució de cartells a farmàcies i comerços d’alimentació de tota la ciutat amb els telèfons  d’ajuda per a dones en situació de violència masclista, campanya en la qual van participar entitats de la ciutat coordinades per l’Oficina del Voluntariat del Servei de Joventut. Aquesta campanya informativa també ha estat reforçada en els cartells electrònics repartits per tota la ciutat.

També s’han reforçat els serveis d’atenció i d’acollida urgent a dones en situació de risc per situació de violència masclista amb la contractació de servei d’allotjament d’urgència. Aquests serveis han permès acollir dones que no tenien accés a serveis especialitzats per la situació d’alarma sanitària provocada per la Covid-19.

El Programa Municipal per a la Dona (PMD) desenvolupa les polítiques municipals per a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Aquestes polítiques es fonamenten en el reconeixement de la situació de desigualtat de gènere i tenen la voluntat de promoure la participació activa de les dones en tots els àmbits, així com facilitar canvis socials encaminats a aconseguir l’equitat de gènere.

De gener a setembre de 2020, el Programa Municipal per a la Dona (PMD) ha atès de forma individualitzada 806 dones —de les quals 283 han estat víctimes d’algun tipus de violència— i 45 infants. Del total, 302 dones han estat ateses per primer cop al CAID. El nombre total d’atencions personalitzades ha estat de 3.852.

Pel que fa a l’atenció grupal, s’han dut a terme un total de tres grups per a dones que han estat en situació de violència i relacions abusives, amb la participació de 40 dones ateses.

Respecte a les atencions realitzades com a Servei d’Informació i Atenció a les Dones i com a Servei d’Intervenció Especialitzada en Violència de Gènere, el CAID n’ha fet 4.106: 1.913, d’atenció social; 1.528, d’atenció psicològica; 411, d’assessorament jurídic, i 254, d’atenció psicosocial als fills i a les filles de mares en situació de violència.

Pel que fa a la intervenció comunitària, s’han dut a terme 32 activitats (xerrades, tallers...), en les quals han participat un total de 1.587 persones del 2 de gener al 8 de març.

Respecte a les activitats coeducatives de prevenció de la violència, s’han realitzat vuit tallers i tres acciones teatrals, mentre que s’han ajornat 17 tallers programats als instituts per l’actual situació sanitària.

Finalment, també s’han fet quatre accions formatives adreçades a personal que treballa amb dones que pateixen violència, a les quals han assistit 177 persones.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400