Cicle Clàssics a la Torrassa: Concert: La Veu de les Cordes, amb el DUO BACO
Organitzen: CCCT i la Comissió d'actes culturals Mare de Déu dels Desemparats
Data: 27 de gener de 2017
Hora: a les 20 h
Duració aprox.: 2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: 
C. Santiago Apòstol 40  (L'Hospitalet de Llobregat)
A l'Auditori la Torrassa gaudireu del concert “La veu de les cordes” que obre un nou cicle de Clàssics a la Torrassa amb el Duo Baco, format per Dario Barroso Miranda (guitarra) i Albert Coronado Daza (viola). Una peculiar formació que fa de les seves interpretacions propostes originals i arriscades. Els dos músics han rebut premis en concursos nacionals i internacionals.

 
A l'Auditori la Torrassa gaudireu del concert “La veu de les cordes” que obre un nou cicle de CLÀSSICS A LA TORRASSA, amb el DUO BACO, format per Dario Barroso Miranda (guitarra) i Albert Coronado Daza (viola).

Aquesta peculiar formació pot presumir d'una gran sensibilitat i tècnica dels seus integrants, que culmina gràcies al gran enteniment retòric i musical entre els dos músics que la formen, fent de les seves interpretacions propostes originals i arriscades que tenen un gran acollida en els públics que han assistit a les seves actuacions.

Els dos músics han rebut premis en concursos nacionals i internacionals, com a solistes i com a formació de cambra i el repertori que interpreten, comprèn des del període renaixentista fins a la nova música contemporània dels nostres temps.

Amb aquesta programació estable de concerts, el Centre Cultural Collblanc - la Torrassa juntament amb la Comissió d'actes culturals Mare de Déu dels Desemparats, volen oferir al barri una programació musical de qualitat, de petit format i d’assistència LLIURE i GRATUÏTA, per tal de popularitzar i difondre aquesta música.

Darío Barroso Miranda (guitarra)

Va néixer  a Tarragona el 1994 i inicia els estudis de guitarra al Conservatori de Música de Tarragona amb Joana Albiol, acabant-los amb màxima qualificació i Premi Extraordinari en Guitarra. És premiat per la Fundació de Música Ferrer-Salat amb la beca "Joves Promeses", dos anys consecutius (2011 i 2012), per estudiar al Conservatori Superior del Liceu (Barcelona), on actualment cursa l’especialitat de Guitarra Clàssica sota la tutela de Guillem Pérez-Quer.

Ha estat premiat a diferents concursos i certàmens, com a solista i també en música de cambra. Els més recents són: X Certamen Llobet, Barcelona (2n premi, premi del públic i premi al millor guitarrista català), Concurs l’Arjau, Barcelona (2n premi Música de Cambra), 2o Concurso de Guitarra "J.C. de Arriaga", Bilbao (2n premi, Nivell IV) i Certamen “Daniel Fortea”, Benlloch (2n premi, Categoria A).
 
El jove guitarrista tarragoní realitza una tasca concertística activa com a solista, que compagina amb la música de cambra, àmbit en el qual treballa amb diferents formacions, com el duet amb la guitarrista Míriam Paretas, amb el que va ser guardonat amb el Premi Extraordinari de música de cambra del Conservatori del Liceu.

Actualment és professor de guitarra a l’Escola de Músics - JPC (Barcelona).

Albert Coronado Daza (viola)

Nascut l'11 de gener de 1996, comença la seva formació musical amb 6 anys a la Escola de Música Enric Granados, situada a la localitat barcelonina de Sant Joan Despí, amb el professor Victor Petre en l'especialitat de violí, complementant aquesta paral•lelament amb l'estudi de la viola.

Al 2008 comença definitivament la seva carrera amb la viola, sota la supervisió del gran pedagog Luis Martínez. La seva primera classe magistral la imparteix amb el catedràtic Ashan Pillai al Curs de Música de Cervera, professor que el guia des de la seva entrada al Conservatori Professional de Música de Badalona al 2009 fins a l'actualitat al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Ha estat premiat en rellevants concursos a nivell nacional i internacional, com a solista i també en música de cambra, dels quals destaquen el certamen Jugend Musiziert d'Alemanya (2005-2013), el Concurs de Cordes de Barcelona (2009/2012), el Concurs Arjau(2013), el Certamen Intercentros (2012), el Concurs Internacional de Viola Villa de Llanes (Astúries, 2010/2013), el Juventudes Musicales de España (2n Premi, 2014) i el Concurs de Cambra de Barcelona (2014) amb el Quartet Colom.

Finalitzada la seva etapa al Conservatori Professional de Música de Badalona amb matrícula d'honor, actualment cursa quart curs de superior de viola becat des de 2013 per la Fundació Ferrer Salat al Conservatori Superior de Música del Liceu, amb el mestre Ashan Pillai.

Toca una viola italiana d’Olvino Domini (Roma, 1968) i un arc modern de l’arquetera Montse Solé (Barcelona, 2013).

  • XIC
  • Blues & Boogie L’Hospitalet
  • Facebook Pocket Concerts
CENTRE CULTURAL COLLBLANC-LA TORRASSA - C/ Mare de Déu dels desemparats, 87 - 08904 L'Hospitalet - Telf: 93 403 62 53 - Fax: 93 403 62 60
Anar a Ajuntament de L'Hospitalet (nova finestra)