Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

L'exili i emigració dels hospitalencs a Amèrica (1936-1965) i la lluita dels treballadors forçats del III Reich per ser reconeguts com a víctimes del nazisme.

Veure imatge de L'exili i emigració dels hospitalencs a Amèrica (1936-1965) i la lluita dels treballadors forçats del III Reich per ser reconeguts com a víctimes del nazisme. (nova finestra)
Data: 6 d'octubre de 2022
Hora: 19 h
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - Can Riera
Lloc: Museu de L'Hospitalet - Can Riera(Museu de L'Hospitalet - Can Riera)
C. Riera de l'Escorxador 17  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Conferències a càrrec del periodista i historiador Enric Gil Meseguer sobre els hospitalencs que amb la derrota en la Guerra Civil Espanyola i els durs efectes de la postguerra els van expulsar de casa seva i la majoria no en van tornar i de l'historiador Antonio Muñoz Sánchez, un dels principals investigadors sobre la temàtica dels treballadors forçats espanyols en el Tercer Reich i els països ocupats durant la Segona Guerra Mundial, un capítol molt desconegut sobre l'exili.

L'Enric Gil Meseguer ha realitzat un recull de la història dels exiliats i els emigrants hospitalencs més desconeguts, els que van a parar al continent americà. Recupera les vicissituds de gairebé un centenar d'exiliats i de molts més emigrants que, entre el 1937 i el 1965, van refer les seves vides a milers de quilòmetres. Aquest treball va veure la llum al llibre "No en van tornar: Exili i emigració dels hospitalencs a Amèrica (1937-1965)" publicat pel Centre d'Estudis de l'Hospitalet el 2014.

L'Antonio Muñoz juntament amb l'alemany Peter Gaida són els comissaris de l'exposició "Rotspanier. Españoles rojos. Trabajadores forzados españoles durante la Segundda Guerra Mundial. Víctimas olvidadas del nazismo".

Aquesta activitat s'emmarca doblement en el context de l'exposició "Rotspanier. Españoles rojos. Trabajadores forzados españoles durante la Segundda Guerra Mundial. Víctimas olvidadas del nazismo" que es podrà visitar al Museu de l'Hospitalet fins al 16 d'octubre i els actes del Dia de la Memòria Democràtica de L'Hospitalet.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400