Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició de fotografia: Geopoke

de Ruth Argañaraz Comissariat: Etel Reis
del 4 al 29 d'octubre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Aquest projecte neix de l'experiència que he viscut durant els últims dos anys. Després de migrar del meu país, l'Argentina, he recorregut Espanya i Portugal com a nòmada, coneixent gran quantitat de persones de diverses nacionalitats i idiomes. Després de la meva última obra “Territori-conquesta” (presentada en l'exposició “Petjades Humanes”, dins del *off Revela’T de 2020, en el CC La *Bòbila), on reivindico el meu paper com a immigrant en aquest país que històricament ens va colonitzar al principi, i marco el meu territori amb l'acció d'habitar-lo, conquistar-lo.

El projecte Geopoke és la continuació del “habitar”, però des d'una perspectiva diferent, busco connectar espais, persones, paraules, i accions performatives en una peça de tatuatge feta a mà, original i irrepetible, personalitzada i única. Una connexió triple, una paraula de la meva llista, que resignifica per a la persona que ho porta, un acte performatiu de connectar punts (handpoke) en la pell del subjecte que el portarà, i la connexió geogràfica de la seva arrel amb la meva.

Handpoke és una tècnica antiga de tatuatge a mà, sense cap maquinària, només el contacte de l'agulla amb la pell, marcant línies punt per punt, amb la pressió de la mateixa mà. Vaig triar aquesta tècnica pel fet de pensar que el motor de l'acció sóc jo mateixa, és la meva força, i estreta la relació amb el subjecte a tatuar (el llenç). Sóc l'artista/artífex generant un nexe permanent, sense pretendre cap classe de relació amb els subjectes, amb l'obra conclosa.

Exhibeixo aquesta obra amb fotografies de les peces, registres fotogràfics de les performances, i mapa geogràfic de les connexions amb noms dels participants/portadors, i les seves nacionalitats.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400