Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Taller de fotografia (nova finestra)
  Del dijous 8 de setembre de 2022 al dissabte 22 de juliol de 2023

  Taller de fotografia

  TPK Art i pensament contemporani

  El Taller de fotografia del TPK ofereix acompanyament en el procés, assessorament i eines per desenvolupar projectes fotogràfics.

 • Veure imatge de XIC (Xarxa d'intercanvi de Coneixements) Tallers 2022-2023 (nova finestra)
  Del dilluns 19 de setembre de 2022 al divendres 15 de desembre de 2023

  XIC (Xarxa d'intercanvi de Coneixements) Tallers 2022-2023

  Comparteix els teus coneixements Aprèn i ensenya a la XIC

  COMPARTEIX ELS TEUS CONEIXEMENTS
  Aprèn i ensenya a la XIC

  2022-2023
  La XIC ( Xarxa d’intercanvis de Coneixements) del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa, és un sistema d’intercanvi de sabers, habilitats i experiències, obert a tothom i sense ànim de lucre. Les persones interessades en aquests intercanvis poden oferir i/o rebre coneixements tant de tipus intel·lectual, com de contingut tècnic o artístic. Així es constitueix una xarxa oberta de professorat i alumnat de manera voluntària. Les persones que hi vulguin participar s’han de posar d’acord en els continguts, el mètode, el lloc, l’horari, la freqüència i la durada dels intercanvis.
  La XIC vol posar a l’abast dels veïns i veïnes de Collblanc – La Torrassa un instrument valuós d’aprenentatge, d’intercanvi relacional i de cooperació voluntària.
  Les característiques de la XIC fan que l’oferta i la demanda de tallers i activitats es renovi constantment.
  Per saber exactament quines activitats estan en actiu en un moment concret, consulta el llistat a la web del Centre Cultural Collblanc – La Torrassa.

 • Veure imatge de La Productora (nova finestra)
  Del dilluns 19 de setembre al dilluns 19 de desembre, de 17.30 a 20.30h

  La Productora

  Vols ser directora, actor, guionista, operador, sonodista, músic, càmera, fotògraf... Participa d’una experiència innovadora. Forma part d’un taller en forma de  productora audiovisual per tal de millorar les teves competències.

 • Veure imatge de Dibuix i pintura (nova finestra)
  Del dimarts 20 de setembre de 2022 al dijous 29 de juny de 2023, 17:00 h

  Dibuix i pintura

  Per experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.

  Dies: els dimarts i dijous

  Horari: de 17.00 a 20.00 h

  Inici:  20 de setembre

 • ArquiniñosVeure imatge de Activitat Formativa i Cultural al Parc de Matacavalls (nova finestra)
  Del dissabte 1 d'octubre al divendres 23 de desembre

  Activitat Formativa i Cultural al Parc de Matacavalls

  Arquiniños, Hip Hop Comercial i Imagin Art
 • Veure imatge de Curs bàsic de llenguatge fotogràfic (nova finestra)
  Del dimarts 4 d'octubre al dimarts 29 de novembre, de 19 a 21 h

  Curs bàsic de llenguatge fotogràfic

  Curs teòric i pràctic en el qual a través de l'estudi dels gèneres clàssics de la fotografia aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Repassarem les disciplines del retrat, el bodegó i el paisatge descobrint autors diversos (actuals i clàssics) i les seves diferents maneres d'abordar els mateixos temes. D'aquesta manera explorarem la capacitat expressiva de les imatges i servirà de base per a realitzar exercicis pràctics que es valoraran durant el curs.

 • Veure imatge de Gino Rubert. Fatamorgana (nova finestra)
  Del dimecres 5 d'octubre de 2022 al diumenge 26 de febrer de 2023

  Gino Rubert. Fatamorgana

  Gino Rubert és un pintor extravagant i difícil de classificar. Tan bon punt escriu novel·les romàntiques com dissenya peces de roba impossibles, compon hits estiuencs o puja a un escenari per riure’s de si mateix i del món de l’art. En paraules de l’artista: «el valor d'una obra d'art no depèn tant d’allò que conté com d’allò que desencadena». Partint d'aquesta reflexió, l’exposició “Fatamorgana” proposa una mirada polièdrica en què els seus quadres-collage més característics dialoguen amb rareses rescatades de l’estudi i pintures recents que incorporen llum i so.

 • Del dimecres 5 d'octubre de 2022 al diumenge 26 de febrer de 2023

  Gino Rubert. Fatamorgana

  Gino Rubert és un pintor extravagant i difícil de classificar. Tan bon punt escriu novel·les romàntiques com dissenya peces de roba impossibles, compon hits estiuencs o puja a un escenari per riure’s de si mateix i del món de l’art. En paraules de l’artista: «el valor d'una obra d'art no depèn tant d’allò que conté com d’allò que desencadena».

 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom (nova finestra)
  Del dimecres 5 d'octubre al dimecres 30 de novembre, de 19 a 21 h

  Curs de fotografia digital per a tothom

  Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements  bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...
  També, i mitjançant l'anàlisi tant de les nostres fotografies com de les d'altres autors, s'impartiran nocions de composició visual, control de la llum, edició i narrativa per adonar-nos de com podem millorar les imatges que fem habitualment i de les possibilitats creatives i d'expressió que ens pot proporcionar la fotografia, tant en la seva vessant professional com artística.

 • Veure imatge de Curs de projectes fotogràfics (nova finestra)
  Del dijous 6 d'octubre de 2022 al dijous 15 de juny de 2023, de 19 a 21 h

  Curs de projectes fotogràfics

  El curs de creació de projectes vol ser una eina, teòrica i pràctica, per descobrir noves possibilitats creatives i permetre que l'alumnat pugui expressar les seves inquietuds en imatges.
  Al llarg de la durada del curs (anual) es treballaran tant els plantejaments inicials i els seus desenvolupaments com l'elecció dels materials finals segons el format de presentació del projecte (publicació i/o exposició). 

 • Veure imatge de Lolo & Sosaku. Instal·lació d’escultures cinètiques “De la tierra” (nova finestra)
  Del dissabte 22 d'octubre al diumenge 18 de desembre

  Lolo & Sosaku. Instal·lació d’escultures cinètiques “De la tierra”

  Exposició de gran format, immersiva i creada específicament per a l’espai de l’antiga fàbrica La Veloç

  El duo d’artistes Lolo & Sosaku presenta “De la tierra”, una instal·lació cinètica de gran format, immersiva i site-specific per a l’espai industrial de La Veloç, una antiga fàbrica situada al carrer de la Riera dels Frares, 23.

  La instal·lació, que ocupa una de les tres plantes de l’edifici, està formada per dotze escultures cinètiques d’acer de gran format i de forma romboidal, i per una suggeridora intervenció a l’espai mitjançant aigua i fum, elements que reconfiguren la relació entre l’home, l’objecte i la naturalesa.

 • Veure imatge de Exposició: Trayectoria, dibujo y pintura de Francesc de Diego Fuertes. (nova finestra)
  Del dimecres 2 al dimarts 29 de novembre

  Exposició: Trayectoria, dibujo y pintura de Francesc de Diego Fuertes.

  Francesc de Diego Fuertes (Barcelona, 1978) és pintor i il·lustrador, format principalment de forma autodidacta. Part fonamental de la seva tasca és la divulgació en salut mental, per tal de millorar la comprensió i la inclusió social del col·lectiu afectat.

  Activitat emmarcada dins de la "Setmana de la solidaritat".

 • Veure imatge de Ceci n'est pas un bicorni (nova finestra)
  Del divendres 4 de novembre de 2022 al diumenge 5 de febrer de 2023

  Ceci n'est pas un bicorni

  Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu de L'Hospitalet

  “Ceci n’est pas” és un projecte que neix l’any 2014 a partir d’un ús irònic del ja en si mateix irònic títol de la coneguda obra de René Magritte. És una proposta artística on es convida diferents artistes a participar en una espècie de joc semàntic on relacionar els seus treballs personals amb alguna de les peces que obren en poder del Museu de L’Hospitalet. 

 • Veure imatge de Exposició:  Això Sí té nom, un recorregut per les Violències Masclistes (nova finestra)
  Del dilluns 14 de novembre al dissabte 17 de desembre

  Exposició:  Això Sí té nom, un recorregut per les Violències Masclistes

  A càrrec de la Frontissa, Associació de Dones Feministes de Vilanova i la Geltrú

  Una exposició de sensibilització ciutadana que fa un recorregut per totes les violències masclistes exercides vers les dones i la seva tipificació a la llei catalana.

  L'Associació de Dones Feministes La Frontissa és la creadora i comissària d’aquesta exposició que identifica i visibilitza les diverses violències masclistes que pateixen les dones: psicològica, física, sexual, econòmica, institucional, vicària, ambiental, etc.

  La biblioteca ha preparat un centre d'interès de llibres i pel·lícules al voltant d'aquest tema que es poden anar consultant al llarg del recorregut de l’exposició i que es poden emportar en préstec.

  L’exposició es podrà visitar del dilluns 14 de novembre fins el dissabte 17 de desembre .

  Entrada lliure.

 • Veure imatge de Salvador Juanpere. Perforar el temps (nova finestra)
  Del dijous 17 de novembre de 2022 al diumenge 8 de gener de 2023

  Salvador Juanpere. Perforar el temps

  Salvador Juanpere (Vilaplana, Tarragona, 1953) utilitza polides formes de representació per indagar el món subjacent de l’escultor fent aflorar aspectes interns de l’escultura trobats en els replecs dels temps. Una feina en els límits que aquests darrers anys s’ha centrat a cercar les idees que s’oculten darrere les imatges i concomitàncies d’interessos en el pensament d’artistes de totes les èpoques. Com un autèntic arqueòleg, l’artista ens assenyala detalls particulars que perforen la història i contrauen l’excessiu pes dels temps.

  Comissariat: Teresa Blanch

 • Veure imatge de The Opening (detall), 2018 © Gino Rubert, VEGAP, Barcelona, 2022 (nova finestra)
  Del dissabte 19 de novembre de 2022 al dissabte 21 de gener de 2023

  Tres mirades a l’obra de Gino Rubert

  Cicle de visites comentades a l'exposició

  En el marc de l’exposició Fatamorgana, de Gino Rubert tindran lloc tres visites comentades a càrrec de diferents agents culturals en dialeg amb Gisela Chillida, comissària de l’exposició, i Gino Rubert, artista.

 • Veure imatge de Antics, de Tiny (nova finestra)
  Del dimarts 29 de novembre al divendres 23 de desembre

  Antics, de Tiny

  Exposició d'il·lustració

  Soc Tiny, una il·lustradora irlandesa vivint a Barcelona. Tiny Hands Big Heart ha estat el meu projecte personal durant diversos anys i des que em vaig mudar a la ciutat, el meu estil i inspiracions han canviat enormement.

  Durant la quarantena de 2020, accidentalment vaig crear el meu personatge Ita. Ella és el que m'agrada descriure com un subproducte positiu de la pandèmia, un descobriment fortuït en un moment de bogeria.

  Sento que Ita va ser creada subconscientment com un dit mitjà i un “F ** K YOU” per a les coses de la vida que estan fora del meu control i resulta que moltes persones poden relacionar-se amb això.

 • Veure imatge de Nines sense Nadal, de Nacho Hernández (nova finestra)
  Del dimarts 29 de novembre al divendres 23 de desembre

  Nines sense Nadal, de Nacho Hernández

  Exposició de fotografia

  El llenguatge i el discurs de la fotografia et permet ser sàdic, no hi ha res que apunti a l'esperança, no hi ha ànsies d'ella. Et permet trencar el mur del silenci.

  Entenc la fotografia com un llenguatge ple de fractures, que avança pas a pas tantejant el camí i s'esforça per deixar enrere un món de falses aparences en la contemplació de la realitat distorsionada; buscant la tensió entre cos i esperit.

  Ser un mateix sortint de si mateix representen aquestes nines, adoptant identitats disfressades s'enfronten a les seves pors i febleses sense sentir vergonya de ser qüestionades per uns altres.

  Nines del caos, dels desitjos i frustracions que ens parlen del nadal.

 • Autopista XXIIVeure imatge de Inauguració de l'exposició Autopista XXII (nova finestra)
  Divendres, 2 de desembre

  Inauguració de l'exposició Autopista XXII

  Amb Bruno D'Abrigeon, Cristelle Teissedre, Claude Clarbous, Denis Vingtdeux i M.D. Bidard

  Intercanvis i projectes en comú que contribueixen a la consolidació d'una mena d'autopista d'anada i tornada per la que circulan continuament idees i projectes, que dilueixen els estereotips culturals assentats en els diferents imaginaris col·lectius nacionals.

 • Veure imatge de De la sèrie Fotografies intervingudes (1974), © Ferran Garcia Sevilla, VEGAP, Barcelona, 2022 (nova finestra)
  Del dimecres 14 de desembre de 2022 al diumenge 28 de maig de 2023

  Ferran Garcia Sevilla. Cosmos-Caos

  L’univers és ordre i desordre, cosmos i caos. La humanitat també es balança entre aquest dos pols, contradictoris i solidaris. Els avenços de la física moderna, la fascinació per la naturalesa misteriosa del món o la denúncia de les perversions del poder són preocupacions constants i trenades en Ferran Garcia Sevilla.

 • Veure imatge de Exposició de fotografies: "Con Ogli Occhi Di Un Animale" (nova finestra)
  Del dijous 12 de gener al divendres 3 de febrer

  Exposició de fotografies: "Con Ogli Occhi Di Un Animale"

  FOTOGRAFIES DE CECILIA MELELLI

  "La paciència i l'amor van ser els ingredients fonamentals per realitzar aquestes fotografies, en els quals vull mostrar la meva manera personal d'observar els animals.


  Mireu els animals amb ulls d'un altre animal com soc jo."

  Cecilia Melelli, fotògrafa per passió i enamorada de la natura.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400